piątek, 12 kwietnia 2013

Słodki "Chińczyk" w każdej kuchni


  • kawałki piersi kurczaka marynowane w sosie sojowym i czosnku
  • 1 cykoria
  • 5 pieczarek
  • seler naciowy
  • 1 cebula

Do sosu, który rozrabiamy w szklance i na końcu dodajemy do podsmażonych warzyw:

  • pół szklanki wody
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego (opcjonalnie)
  • 0,5 łyżeczki skrobi kukurydzianej
  • 3 łyżki sosu chilli sweet
  • 0,5 łyżeczki kolendry
Mięso, następnie warzywa podsmażamy krótko na patelni. Dodajemy sos. Dwie minuty dusimy. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.