czwartek, 11 kwietnia 2013

Bliny


Bliny z makrelą, z pastą z makreli, z kawiorem, z pastą kawiorową, z tatarem z łososia, z powidłami, z masłem anchovis i nie wiem z czym jeszcze.
Smakują ze wszystkim.
 Ale najlepsze! Najlepsze są z masłem i grubą solą.

Składniki:
  • 3/4 miarki mąki gryczanej
  • 1/4 miarki mąki pszennej
  • 1 jajko
  • pół na pół mleka z wodą (ciepłe)
  • drożdże
  • 2 łyżki masła
  • sól

1 komentarz:

  1. Nigdy nie robiłam blinów, choć "plackuję" od lat. Hmm... Chyba czas to zmienić. Wyglądają apetycznie, a i proponowane dodatki: masło i sól, pobudzają ciekawość, jeśli chodzi o ich smak.

    OdpowiedzUsuń

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.