czwartek, 16 sierpnia 2012

Papryka nadziewana - lekki obiad lub kolacja

Bardzo prosty obiad, który można przygotować dzień wcześniej.
Papryki nadziewamy farszem takim jak do gołąbków, lub podobnym.
Moja wersja składa się z ryżu i wieprzowego mielonego doprawionego zmiksowanym czosnkiem, cebulą, i pietruszką.


Ułożone w garnku papryki zalewam pomidorowym sokiem z kartonika. Dorzucam liść laurowy, ziele angielskie i jeśli mam to 
lubczyk. Gotowe papryki posypuję pietruszką.

3 komentarze:

  1. Piękne zdjęcia i fajny przepis, również kupiłam w lidlu te jasne papryki, muszę coś pysznego z nich zrobić.

    OdpowiedzUsuń
  2. Papryka nadziewana to coś dla mnie ja kupuję w Lidl mieloną łopatkę i nadziewam cienką zieloną paprykę ale dawno nie robiłam z ryżem.Przepis super.

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuję.
    Niezależnie od tego jak się potrawę zrobi, na pewno będzie smaczna. Nie trzeba trzymać się ściśle określonych przepisów, trochę fantazji i obiad gotowy. Wiadomo, że są tacy, którzy bez przepisu nic nie ugotują, wszystko mierzą, ważą, i liczą. My do takich "spiętych" nie chcemy należeć.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.