Obiad, kolacja, czy niespodziewana wizyta gości, którym chcemy przyrządzić coś na szybko. Bardzo prosty przepis na danie, które możemy podać w każdej chwili.
Chilli con carne. Nie jest to oryginalny przepis jak to robią meksykanie. Ale gwarantuję miłe zaskoczenie. Do naszej potrawy dajemy: czerwoną fasolę z puszki, mięso, cebulę, kukurydzę z puszki, przecier pomidorowy, ostre papryczki i jeśli mamy to świeżą kolendrę. Mięso podsmażamy z cebulą i papryką, dodajemy zawartość puszek, przecier pomidorowy i doprawiamy. Smacznego!
Ale to musi być dobre, wygląda bardzo apetycznie, ja jednak myslami jestem w tygodniu hiszpańskim:)
OdpowiedzUsuńDziękuję za komentarz. Hiszpański, meksykański, to pokrewne. Ważne, żeby było dobre i łatwe. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń