wtorek, 31 lipca 2012

Chilli con carne - bardzo szybka obiadokolacja.


Obiad, kolacja, czy niespodziewana wizyta gości, którym chcemy przyrządzić coś na szybko. Bardzo prosty przepis na danie, które możemy podać w każdej chwili. Chilli con carne. Nie jest to oryginalny przepis jak to robią meksykanie. Ale gwarantuję miłe zaskoczenie. Do naszej potrawy dajemy: czerwoną fasolę z puszki, mięso, cebulę, kukurydzę z puszki, przecier pomidorowy, ostre papryczki i jeśli mamy to świeżą kolendrę. Mięso podsmażamy z cebulą i papryką, dodajemy zawartość puszek, przecier pomidorowy i doprawiamy. Smacznego!













2 komentarze:

  1. Ale to musi być dobre, wygląda bardzo apetycznie, ja jednak myslami jestem w tygodniu hiszpańskim:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję za komentarz. Hiszpański, meksykański, to pokrewne. Ważne, żeby było dobre i łatwe. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.