czwartek, 21 maja 2015

Ciecierzyca z bakłażanem

W odrobinie oleju smażymy pokrojone bakłażany dodajemy ugotowaną ciecierzycę, następnie wrzucamy przyprawy i na końcu kilka zielonych listków pekińskiej kapusty.
Przyprawy:
pół łyżeczki kminu w proszku
pół łyżeczki curry
pół łyżeczki ostrej papryki
odrobina sosu sojowego

3 komentarze:

  1. Uwielbiam ciecierzycę i takie aromatyczne przyprawy, danie w 100% dla mnie:)
    Pozdrawiam!
    www.kornikwkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. super pomysł na letni obiad :) niech no tylko dorwę bakłażany :)

    OdpowiedzUsuń

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.