środa, 10 września 2014

Polędwiczki w sosie jarzębinowym


  1. smażymy pokrojoną cebulę
  2. do cebuli dodajemy pokrojoną w krążki polędwicę wieprzową - smażymy
  3. następnie dodajemy pokrojoną kiełbasę surową polską - smażymy
  4. całość przyprawiamy: 2 łyżkami sosu ostrygowego,  1 łyżką sosu sojowego, dżemem jarzębinowym, 1 posiekanym ząbkiem czosnku i posiekaną natką pietruszki 
  5. dusimy przez kolejne 3 minuty. Gotowe! 




2 komentarze:

  1. Rewelacyjne połączenie, dla mnie strzał w dziesiątkę !!!
    Pozdrawiamy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmm.... wygląda wybornie! aż cieknie ślinka od samego patrzenia!

    OdpowiedzUsuń

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.