środa, 27 sierpnia 2014

Papryka w słoikach


Przykładowe przyprawy do papryki: ziele angielskie, gorczyca,
czosnek, liść laurowy, cebula, lubczyk, liść selera, niewielki
kawałek chrzanu, goździki, koper.
Zalewa do papryki:
1 szklanka octu
5 szklanek wody
1 szklanka cukru
2 łyżki soli
Wszystkie składniki należy zagotować.
W słoikach układamy przyprawy i pokrojoną paprykę, następnie zalewamy gorącym płynem.
Pasteryzujemy ok. 10 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.