poniedziałek, 16 września 2013

Rydz - unikatowy grzyb

Znalazłam i byłam szczęśliwa. Grzybów było za mało, żeby zaprawiać w occie, postanowiłam więc wrzucić je na masło. Czyli rydze pur, usmażone bez panierki, na samym maśle i doprawione wyłącznie solą. Rydze pięknie wyglądają w lesie. Natomiast po zerwaniu tracą nieco swój urok, ponieważ w miejscach uszkodzeń i zadrapań robią się brudno-zielone. Ale nic to. Walorów smakowych przez to nie tracą. Rydza to chyba nawet robaczywego bym zjadła :-)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.