poniedziałek, 22 lutego 2021

Kaczka na kiszonej kapuście w rzymskim garnku

 Kaczka na kiszonej kapuście w glinianej brytfannie

Kaczka pocięta na kawałki. Doprawiona majerankiem, czosnkiem, pieprzem i solą. Pieczona na świątecznej kapuście kiszonej.

Kapusta po świętach przetrwała w postaci pasteryzowanej. Czyli typowa kiszona kapusta duszona z cebulą i grzybami. Tym razem jako uzupełnienie dania mięsnego. Do takiego zestawu możemy dołożyć jeszcze kilka ziemniaków i mamy jedno danie w jednym garze.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.