czwartek, 27 lutego 2014

Udziec barani w garnku rzymskim

Bardzo smaczna baranina z przepisu jaki znalazłam na stornie kochbar.de




Potrzebujemy
1,2 kg baraniny z kością





do marynty:
  • 4 ząbki czosnku
  • po 1 łyżeczce - ziaren pieprzu, ziaren kolendry, kuminu, słodkiej papryki, oleju sezamowego, soli
  • garść liści mięty
  • gałązka rozmarynu
  • odrobina wody

Wszystkie składniki marynaty miksujemy w blenderze. Smarujemy dokładnie baraninę i pieczemy w garnku z gliny.


przepis i zdjęcia pochodzą ze strony
http://www.kochbar.de/rezept/471436/Lammkeule-aus-dem-Roemertopf.html
chbar.de

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.