wtorek, 26 lutego 2013

Zupa gulaszowa - Boeuf Stroganow

Zaczynam popadać w dysonans poznawczy dotyczący diet. Im więcej czytam na temat różnych diet, tym bardziej zaczynam gotować tłusto i treściwie
Gęsta i pożywna, może nie tak strasznie tłusta, ale konkretna w smaku. Zupa gulaszowa, Boeuf Strogonow. Nie wiem dokładnie, czy tak właśnie powinien wyglądać Boeuf Strogonow, ale w sumie mniejsza o to. Ważne żeby smakowało.


Podstawowe składniki: wołowina, pieczarki, pomidor, cebula, przecier pomidorowy.
Opcjonalnie: papryka ostra, starta marchew, ogórek kiszony. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.