sobota, 25 sierpnia 2012

Kukurydza - drugie śniadanie, bądź mini-obiad

Ulubiony przysmak dzieciaków.
Propozycja zrobienia kukurydzy nigdy nie spotkała się z dezaprobatą u dzieci. Uwielbiają ją. 
Całe kolby, czy też z rosyjskiego kaczany krótko gotowane, przyprawione masłem i solą znikają w oka mgnieniu. 
Gotowane kukurydze nigdy nie zastąpią pełnego obiadu. Nie można się nimi najeść. Stanowią jednie drugie śniadanie, bądź jak to u mnie bywa pierwszy obiad. 

1 komentarz:

  1. Uwielbia kukurydzę i często kupuję ją w Lidlu bo jest już gotowana,super przekąska.

    OdpowiedzUsuń

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.