poniedziałek, 16 lipca 2012

Bułka tarta - fobia nieperfekcyjnej pani domu

Moja fobia - boję się gotowej bułki tartej ze sklepu.
Mam wrażenie, że bułka tarta ze sklepu przepełniona jest pleśnią i sporami pleśniowymi. Spory grzybni to to, z czego pleśnie powstają, są niewidoczne i wszędzie ich pełno. 
Kupując bułkę tartą w sklepie nie wiem z czego została zrobiona. To znaczy wiem, że z chleba i bułek, ale ja tego chleba nie widziałam. Nie wiem w jakich warunkach kupna bułka tarta była robiona. Dlatego sama mielę  suche bułki i chleb. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.