środa, 1 marca 2017

Pstrąg doskonały


Pstrąg z idealnej hodowli. W czystym, otoczonym lasem środowisku. I w odpowiednio natlenionej wodzie. Takie warunki musza być spełnione, aby pstrąg był doskonały 

Ryby z tego cudownego miejsca przywiozła mi koleżanka





Zdjęcia stawów by Sylwia

Smażony na patelni lub grillowany w w naczyniu ceramicznym ognioodpornym. Zalety żaroodpornego naczynia: pstrąg wychodzi bardzo smaczny, nie traci na swojej soczystości mimo minimalnej ilości tłuszczu użytej do posmarowania formy. Wady: skóra ryby częściowo przywiera do naczynia, poza tym ryba pozostaje w całości, nie rozpada się. Rybę grillujemy bezpośrednio na ogniu lub w piekarniku 

Grillowany pstrąg doprawiony solą, pieprzem i majerankiem. Wypełniony wewnątrz kawałkami selera naciowego. Na zewnątrz doprawiony koperkiem i sokiem z cytryny


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.