wtorek, 23 września 2014

Imbirowa fasolka mamut


  • pokrojoną fasolkę - 1 porcję ok 300 g wrzucamy na rozgrzany olej, dodajemy:
  • posiekany ząbek czosnku
  • pokruszoną papryczkę chilli 
  • pół łyżeczki sproszkowanych nasion kolendry 
  • szczyptę curry, całość chwilę smażymy, następnie dodajemy:
  •  pół szklanki wody
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżkę brązowego cukru, dusimy do wyparowania płynu. 
  • chwilę smażymy dodając 2 łyżki marynowanego imbiru wraz z płynem


Fasolka musi być smażona i duszona na patelni przez ok, 10 minut. Wtedy nie będzie ani surowa, ani za bardzo przegotowana. 

1 komentarz:

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.