czwartek, 16 lipca 2015

Zapiekanka rybna w stylu skandynawskim


 Podgotowane i obrane ziemniaki układamy razem z kawałkami dorsza w formie Gratin . Posypujemy zieleniną; koperkiem i pietruszką. Lub innymi ulubionymi ziołami. Całość zalewamy sosem i zapiekamy.
Sos do ryby:
1 szkl rosołku mieszamy z 2 łyżkami skrobi kukurydzianej lub bezglutenowej mąki Schar (idalna do sosów)
Doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy cebulkę prażoną, pęczek posiekanego kopru, 200 ml śmietany, i 2-3 łyżki majonezu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.