środa, 20 maja 2015

Łosoś po polsku

Szukając przepisów na łososia w postaci przekąski na zimno najczęściej natrafiamy na powszechnego Gravlax'a. Ale dlaczego by nie przyrządzić łososia, który naszym podniebieniom będzie równie przychylny i na pewno zagości w stałym menu.
Proponuję bardzo zwyczajnie z posiekanym konserwowym lub kiszonym ogórkiem, cebulką, koperkiem lub pietruszką, lub jednym i drugim.
Wędzony łosoś na zimo, ogórek kiszony, cebula i pietruszka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.