wtorek, 29 kwietnia 2014

Wiosenne zielone śniadanie

bułki (wydrążone połówki )
biały serek solony kanapkowy (z Lidla, w czerwonym kartoniku)
pęczek czosnku niedźwiedziego
pęczek pokrzywy
3-4 brykiety mrożonego szpinaku

Szpinak rozmrażamy i odsączamy z nadmiaru wody. Dodajemy posiekany czosnek niedźwiedzi lub jeśli nie mamy zwykły, oraz posiekaną sparzoną pokrzywę. Mieszamy z rozdrobnionym serkiem. Masą wypełniamy wydrążone bułki i zapiekamy.
Gotowe!

Taka wiosenna masa serowa nadaje się również jako wypełnienie ciasta francuskiego. 


2 komentarze:

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.