piątek, 2 sierpnia 2013

Obiad - improwizacja

Znów brak pomysłu na obiad? Jeśli nie mamy natchnienia i nie wiemy co ugotować, to trzeba otworzyć lodówkę i szafki, ewentualnie spiżarnię. Stanąć przed nimi i patrzeć. Patrzymy i myślimy. I nagle mamy.
W ten sposób powstaje COŚ takiego:



  • Połamane, ugotowane płaty makaronu lasagne 
  • Sos - podsmażona marchew, cebulka, czosnek, pomidory, czarne oliwki i oregano. Doprawiony solą, twardym pokruszonym serem i pieprzem.
  • dodatek mięsny w postaci smażonego boczku na wierzch






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.