poniedziałek, 12 sierpnia 2013

Mini crumbelki z węgierkami


















Przy okazji robienia kruchego ciasta ze śliwkami postanowiłam przetestować małe crumble. Czyli do małych żaroodpornych miseczek, takich do cremu brulee włożyłam węgierki i posypałam kruszonką bogatą w brązowy cukier. A że pozostało mi trochę białka z ciasta, to upchnęłam je pod kruszonkę.

1 komentarz:

  1. Mniam, super przepis:)

    http://domowe-wypieki.com/konkurs/konkurs-do-wygrania-kolorowe-slomki-do-napojow-oraz-papilotki-na-muffiny/ - ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU W NASZYM LETNIM KONKURSIE

    OdpowiedzUsuń

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.