czwartek, 18 lipca 2013

Tarta malinowa w mig

Bardzo łatwy przepis na deser. Bez zbędnych komplikacji.
Potrzebujemy kruchy placek, w moim przypadku muszą być koniecznie dwa lub nawet trzy ze względu na liczebność gęb. Do kremu potrzebujemy na każdy placek serek waniliowy 400 g, białą czekoladę i odrobinę słodkiej śmietany, która ułatwi rozpuszczenie czekolady. No i oczywiście maliny. Mam to szczęście, że w tym roku obrodziły w ogrodzie w nadmiarze.


Białą czekoladę rozpuszczamy o odrobiną śmietany. Następnie dodajemy do masy serek.

Masę przelewamy na placek. Układamy maliny i wstawiamy do lodówki


2 komentarze:

  1. Śliczne ! Na pewno spróbuje. Zapraszam na chilicake.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. no i super, proste, slodkie, pyszne :)

    OdpowiedzUsuń

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.