wtorek, 28 maja 2013

Kopytka smażone na słodko z cynamonem. Każdy mały niejadek to zje!


  • 250 g twarogu półtłustego
  • 0,5 kg ziemniaków
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 jajko

Do ugotowanych, potłuczonych, i przestudzonych ziemniaków dodajemy twaróg, jajko, obie mąki i wszystko mieszamy. Formujemy paluszki lub krążki, które następnie smażymy na rumiany kolor.
Tak przygotowane kopytka polewamy cynamonową zasmażką:

  • brązowy cukier, ilość dowolna, w zależności od naszych upodobań 
  • bułka tarta 
  • pół kostki masła
  • cynamon


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.