poniedziałek, 18 lutego 2013

Zupa tajska


  • Przyprawy do uprażenia i zmielenia: kmin rzymski, nasiona kolendry, anyż gwiazdkowy, płatki papryki, curry, ziele angielskie.
  • Mięso - smażymy ze zmielonymi przyprawami i imbirem
  • Dowolne warzywa
  • Mleczko kokosowe
  • Sok z cytryny
  • Świeża kolendra
Zupę tajską gotujemy na takimi mięsie jakie lubimy. Może to być kurczak, wieprzowina, bądź wołowina.
Dowolne warzywa, np. bambus ze słoika, cebula, papryczki, seler naciowy

Po usmażeniu mięsa z przyprawami dodajemy warzywa

Dolewamy wody gotujemy, następnie dodajemy mleczka kokosowego i sok z cytryny.

Na koniec dodajemy świeżej kolendry




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.