środa, 9 stycznia 2013

Pieczeń rzymska

Prosty przepis na obiad lub pieczeń na zimno do chleba.
Mielone mięso przyrządzamy tak jak tradycyjne kotlety mielone. Możemy oczywiście wzbogacić ulubionymi przyprawami. Ja dodałam pietruszkę i koperek i zmiksowaną cebulę. Z powstałego mięsa formujemy klops, który przekładamy do garnka rzymskiego, następnie pieczemy.
Jeśli mięso chcemy podać na ciepło z ziemniakami to możemy jako dodatek przyrządzić sos chrzanowy lub kaparowy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.