poniedziałek, 8 października 2012

Zapiekanka Wiejska - Multi


Dwie warstwy
  Muszę, czy też chcę ugotować obiad i nie wiem co zrobić. Najgorsza chwila matki trojga dzieci. Włączam dodatkowy wzmacniacz myślowy, zaglądam do lodówki. Kurczak, warzywa, mięso takie, mięso mielone, siakie, warzywa, boczek... i coś tam, coś tam... Pierwsza myśl: najpierw trzeba zrobić to, co nie może już dłużej czekać. A jest to farsz mięsny, pozostałość z produkcji pierogów z przed dwóch dni. Dobrze. Błyskawiczne zwarcie myślowe i mam...


Dwie warstwy

Warstwa mięsna 

                                                                                Kolejno układamy warstwami:

  • ziemniaki
  • kapustę pekińską
  • mięso
  • boczek
  • ziemniaki 
  • kapustę
  • boczek
  • gruszki







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.