poniedziałek, 1 października 2012

Gulasz z Ajwarem

Dostałam od siostry ajwar w słoikach. Bardzo mnie zdziwiło to, że jak  na gotowca był świetny. Powiem więcej; lepszego sama bym nie zrobiła. Bez typowego dla kupnych przetworów kwasu, którego zawsze w nadmiarze. Ten ajwar był łagodny i wyraźnie paprykowy. Tak jakby z pieczonej papryki. Pochodził z Chorwacji.

 Skład gulaszu:
  • mięso wieprzowe
  • świeża mięta
  • pietruszka
  • cebula
  • czosnek
  • przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, sól
  • ajwar ze słoika




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.