sobota, 25 sierpnia 2012

Sernik inny niż wszystkie - łatwizna

Robię sernik, który upodobały sobie dzieci. W sumie trudno to nazwać sernikiem. To takie nie wiadomo co, ni to sernik, ni budyń.
Nie smakuje jak prawdziwy sernik, bo nie czuć w nim właściwej faktury serowej. Jest bardziej delikatny i kremowy.
A robimy tak:
- ucieramy pół kostki masła i 4 żółtka ze szklanką cukru i cukrem waniliowym, dodając otartą skórkę z bio-cytryny
- dodajemy 500 g serka homogenizowanego i 2 budynie
- na koniec ubitą pianę z 4 białek
Pieczemy w okrągłej formie 26 cm


1 komentarz:

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.