sobota, 14 lipca 2012

Sobotnie ciasto

W przeciągu tygodnia nie jestem w stanie stworzyć żadnego ciasta.
Ale w sobotę z samego rana drożdże pracują.
Dziś drożdżówa orzechowa.
Ciasto przed wyrośnięciem
Ciasto po wyrośnięciu

W jednej pod ciężarem orzechów, których nie żałowałam opadło ciasto.
Cóż nieperfekcyjne panie domu tak mają. 







4 komentarze:

  1. Właśnie chleb dukana rewelacja ale dopiero ten drugi odpadł sam od gara

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. a jeszcze gdyby ten chlebek tak masełkiem wysmarowac albo smalcem pycha

      Usuń
    2. Do każdego świeżego chleba pasuje masło. Smalec też jak najbardziej, ale nie każdy lubi. Zależy też od smalcu, taki samorobny to jak najbardziej.

      Usuń
  2. Drugi, tzn przy drugim pieczeniu? Jeśli tak to może być. Przy pierwszym pieczeniu gliniana forma musi się "wypalić". Pierwszy mój chleb także przywarł, co mnie zaraz na początku załamało, ale nie zniechęciło.

    OdpowiedzUsuń

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.