niedziela, 22 lipca 2012

Sos chilli - bardzo ostry.



Robiąc zapasy na zimę nie zapominam o ostrym sosie. Niekoniecznie musi być na zimę. Ważne, żeby zrobić go latem ponieważ wtedy najtańsze są świeże ostre papryczki. Mój sos jest wyjątkowo ostry dlatego, że robię go z całych papryczek wraz z pestkami.
Do widocznych na zdjęciu byle jak pokrojonych składników dodaję sól, odrobinę octu i cukru. Po uduszeniu warzyw wszystko miksuję blenderem. Sos gotowy.



1 komentarz:

  1. proces duszenia rozpoczęty:)

    ps. uwielbiam takie proste lekkie przepisy,choc przyzwyczajona do proporcji, ciut mi ich brkauje

    OdpowiedzUsuń

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.