Przy niedzieli wypadałoby pochwalić się ładnym rarytasem.
Już od dawna zbieram się do zrobienia łososiowej rolady, sztandarowego przepisu Magdy. Żaden opis nie odda tego jak naprawdę wygląda.
Jak robimy? Pieczemy cieniutki biszkopt szpinakowy, który smarujemy chrzanowym twarożkiem, układamy wędzonego łososia i zwijamy.
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.
Pysznie się prezentuje, idealny poczęstunek dla znajomych, osobiście uwielbiam łososia(z lidla jest pyszny), na pewno zrobię w weekend:)
OdpowiedzUsuńPiękne:)i chyba pyszniutkie,ja też kupuję w Lidlu łososia bo go wręcz uwielbiam.
OdpowiedzUsuń