poniedziałek, 16 grudnia 2013

Pierogi wigilijne z grzybami i młodą kapustą

Postanowiłam dla odmiany zrobić pierogi z grzybami i niekiszoną kapustą. Czyli do farszu grzybowego dodałam lekko podduszoną świeżą kapustę. Pierogi są delikatne w smaku i nadają się również jako dodatek do barszczu.
Duszona kapusta, którą miksujemy na "grubo"
Ugotowane, posiekane (lub zmiksowane) i wymieszane z podsmażoną cebulą grzyby (suszone)
Kapusta i grzyby
Gotowy farsz do pierogów

1 komentarz:

  1. Ja robię ze słodkiej kapusty, ale bez grzybów - nie przepadam za nimi. Pierogi są bardzo delikatne w smaku, ale przepyszne - moje ulubione :)

    OdpowiedzUsuń

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.