sobota, 26 stycznia 2013

Ciasto na niedzielę

Wymyślone na szybko, z tego co akurat było pod ręką. Do niedzieli, czyli do jutra zapewne nie dotrwa.
  • Biszkopt 
  • Krem z żółtek, cukru i połowy kostki masła
  • Galaretka z musu jabłkowego (do jabłkowego musu dodana 1 galaretka pomarańczowa) 
Cienki biszkopt smarujemy kremem i galaretką w krytycznym momencie jej zastygania. Czyli dokładanie w tej chwili, kiedy się ścina, ale nadal jest na tyle płynna, żeby ją rozsmarować. 

Krem z utartych z cukrem na parze żółtek z dodatkiem masła.


1 komentarz:

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.