wtorek, 16 października 2012

Mięso z kiszoną kapustą

Potrawa ta smakować będzie osobom, które lubią tzw. "świeży" bigos. Czyli taki, który nie gotował się długo. Na patelnię wrzucamy mięso i cebulę. Podsmażamy do zarumienienia dodając przyprawy takie jak kminek, ziarna pieprzu, jałowca i ziela angielskiego. Następnie dodajemy kiszoną kapustę, odciśniętą i raz przepłukaną (jeśli była bardzo kwaśna). Dusimy pół godziny. Na koniec dodajemy majeranek. Gotowe

1 komentarz:

  1. Jak ja dawno bigosu nie jadłam, zdjęcie super, do ulubionego piwka(z lidla się rozumie) pasuje super, każdy mężczyzna zadowolony:)

    OdpowiedzUsuń

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.