Właśnie jem rybę zrobioną w wczoraj.
Jedyna potra
wa z ryb, która może leżakować. Im dłużej leży tym lepsza. Nie mówię tu oczywiście o miesiącach i latach. Ale tak 2-3 tygodnie możemy ja przetrzymać. Nie sądzę jednak, żeby tak długo wytrzymała
|
Sum skandynawski |
|
Smażenie ryby przed dodaniem do zaprawy |
|
Gotowa ryba do lodkówki |
Rybę do octu smażymy obojętnie jak: dzwonki, paski, małe kawałki, wielkie porcje. Robimy tak jak nam wygodnie.Usmażoną rybę przekładamy do pojemnika i zalewamy zaprawą octu z podduszoną cebulą. Dodane przyprawy to listek laurowy i ziele angielskie. Zazwyczaj robię to w wazie. Ale chcemy, żeby było zgrabnie w lodówce, więc pakuję do plastiku, koniecznie oznaczonego "widelczykiem i kieliszkiem"
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz