piątek, 22 marca 2013

Kebabowy kuskus

Kolejny pomysł, który przychodzi jeśli nie wiadomo co zrobić. Otwiera się lodówkę, patrzy co jest i się kombinuje. Robimy przegląd lodówki i zaglądamy do przypraw. I jest! Mam przyprawę kebabową, więc mam już obiad. Jak w zaczarowanym ołówku.

150 g kuskusu zalanego wrzątkiem
200 g siekanej wieprzowiny
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 pędy selera naciowego
3 łyżki przyprawy "Kebab"

Podsmażamy wieprzowinę z pokrojoną cebulą i posiekanym czosnkiem. Doprawiamy przyprawą. Następnie wrzucamy pokrojony seler naciowy, może być też oczywiście inne warzywo. Chwilę smażymy. Na końcu dodajemy kuskus.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.