sobota, 6 lipca 2013

Garnek budowlany 1

Cały obiad ma być w jednym garze. Chodzi mianowicie o to, żeby nie wozić wielu garów na budowę, na pole, czy piknik, czyli tam gdzie nie ma warunków do ugotowania strawy. To był warunek pierwszy, po drugie naczynie musi być takie, które utrzyma długo ciepło, czyli w moim przypadku będą to gary żeliwne lub rzymskie.
Jedną z wielu propozycji obiadów jednogarnkowych będzie znana potrawa z kiełbasy, kapusty i ziemniaków.


  • młoda kapusta - gotujemy osobno
  • ziemniaki - gotujemy osobno
  • kiełbaski surowe polskie, cienkie
  • 1-2 pomidory
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • przyprawy: sól, liść laurowy
  • Wszystko razem przekładamy do gara, dusimy, pakujemy w koc i wywozimy.

podstawowe składniki


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.