środa, 25 listopada 2015

Ryba zapiekana z pieprzem cytrynowym









 Filety ryby układamy w garnku rzymskim . Pieprz cytrynowy mieszamy ze słodką śmietaną i taką samą ilością wody. Dodajemy pietruszkę i koper. Mieszamy. Robimy zasmażkę z 1 łyżki mąki. Dodajemy doprawioną śmietanę i mieszamy, aż powstanie sos, którym zalewamy filety ryby.
Całość dekorujemy np. pomidorami, kaparami lub posiekanymi ziołami i zapiekamy 45 minut w piekarniku.
     




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.