czwartek, 5 marca 2015

Ser grillowy Paneer

Paneer to doskonały indyjski, a w tym wypadku szwajcarski ser do smażenia w różnych możliwych interpretacjach. Ser ten jest średnio miękki, niesłony i najważniejsze, że nie przykleja się do patelni, czy rusztu oraz nie rozpada się. Jest na tyle zwarty, że daję się go smażyć w kawałkach dla nas odpowiednich. Tak jak pokroimy, taki będzie również po usmażeniu.


Możemy grillować lub smażyć w następujący sposób:
  • z ananasem
  • gruszkami
  • w formie szaszłyków z pieczarkami i papryką
  • przełożony boczkiem
  • doprawiony różnymi przyprawami 
  • w panierce 


wyprodukowany przez Züger Frischkäse AG
https://www.frischkaese.ch/unternehmen.html


Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.