poniedziałek, 30 listopada 2015

Pasta z makreli - De Luxe


Podstawowe składniki to oczywiście wędzona makrela, ogórek konserwowy, kapary, mała cebulka lub szczypiorek, 2-3 ugotowane jaja. Pastę uzupełniamy posiekanym koperkiem, pietruszką, pieprzem i majonezem. Jeśli lubimy pastę, która stanowi jednolitą masę, to blenderujemy wszystkie składniki malakserem. Jeśli natomiast mamy ochotę poczuć składniki "pod zębem", to rozdrabniamy makrelę i jajka widelcem, a cebulę, ogórki i kapary drobno siekamy. Wszystko mieszamy i gotowe.

Podstawowe składni na pastę z makreli: wędzona makrela, cebulka, jajka i ogórek konserwowy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zioła do naszych potraw i nalewek

Zioła do naszych potraw i nalewek
Tniemy dobra z naszego ogrodu, oregano, miętę i szałwię. Oregano suszymy i dodajemy do pizzy, mięsa i sosów. Z szałwii robimy syrop na kaszel. A z mięty herbatkę.